Kertbarát Kör

Községünkben 2008. március. 8-án megalapítottuk a Kertbarát Kör – Tófej-t, 2009. július 30-án pedig Egyesületté alakultunk.

Célunk szőlővel, gyümölcsfákkal, veteményeskerttel, gazdálkodással kapcsolatos tevékenységekben szakszerű segítségnyújtás, kertkultúra a kertművelés fejlesztése, rangjának és megbecsülésének erősítése, a természet és a környezetvédelmi szempontú ismeretterjesztés, a környezettudatos fogyasztói magatartás valamint újdonságok bemutatása.

Havi rendszerességgel szervezünk előadásokat szakemberek bevonásával aktuális témákban. Az előadások általában a koraesti órákban kezdődnek, 1,5-2,5 óra hosszúak, és kötetlen beszélgetések, a témával kapcsolatosan felmerült kérdések megválaszolásával zárulnak. Az előadásokat félévente szakmai kirándulások is kiegészítik.

Településünkön 2000 óta a Borverseny lebonyolítását is a Kertbarát Kör végezi. 2012-ben a környező 11 település bevonásával közös borvesenyt alapítottunkVálicka-völgyi Bormustra névvel.

Az előadások témáival kapcsolatosan szívesen fogadjuk a kéréseket, javaslatokat! Ezt a fönti e-mail címre küldött levélben, vagy az előadások előtt a helyszínen tehetik meg.

Havi rendszerességgel szervezünk előadásokat szakemberek bevonásával a tagok által javasolt aktuális témákban. Az előadások a koraesti órákban kezdődnek, 1,5-2,0 óra hosszúak, kötetlen beszélgetéssel, a témával kapcsolatosan felmerült kérdések megválaszolásával zárulnak. Az előadásokat félévente szakmai kirándulások is kiegészítik.

2000 óta községünkben minden év február-márciusában a településhez tartozó szőlőhegyek borainak versenye kerül megrendezésre. 2008 óta a Kertbarát Kör szervezésében valósul meg a vacsorával egybekötött rendezvény. Az átlagosan 60-70 minta minősítését a megye 3-4 elismert borbírája végzi.

Köszönjük, hogy végigolvasta bemutatkozónkat.  Szeretettel várjuk a következő előadáson!
Ha felkeltettük érdeklődését a http://kertbarattofej.ingyenweb.hu oldalon bővebben olvashat tevékenységünkről.

Kertbaráti üdvötlettel a Kertbarát Kör – Tófej Egyesület tagjai