• .
  • .
  • .
Események
December  2021
H K S C P S V
   
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
WPEC is proudly sponsored by
True Media Concepts

obe

Tófej község közösségi ház

Szeretettel köszönti Önt Tófej község lakossága. Falunk Magyarországon, Zala megyében, Zalaegerszegtől 22 km távolságra, Zalaegerszeg városkörnyék közigazgatási területén a Válicka völgye és a Göcsej határát jelentő Berek patak közötti dimbes-dombos részen található. A lakosság száma 720 és 750 fő között ingadozik, elöregedése nem jellemző.

Itt üzemel és termel az Európában is ismert ZALAKERÁMIA Rt. egyik burkolólapokat előállító gyáregysége A község munkaképes lakosságának 40 %-a itt dolgozik. Több vállalkozás folytat mezőgazdasági tevékenységet, ezen kívül faipari és szolgáltatói kisvállalkozások működnek.

1990 óta szép eredményeket értünk el az infrastruktúra fejlesztés területén. Vezetékes ivóvíz szolgáltatás van, szennyvízelvezetés és tisztítás történik. Csillagpontos kábel TV hálózatot építettünk ki, jelenleg 29 csatorna fogható. ADSL és analóg telefonvonalak korlátlanul elérhetők. A vezetékes földgáz az egész faluban kiépítésre került. Utjaink szilárdburkolatúak. A Zalaegerszeg – Rédics vasútvonal bekapcsolja a falut az országos vasúti vérkeringésbe.

50 férőhelyes óvodánk és 8 osztályos általános iskolánk helyben biztosítja a gyerekek ellátását és alapfokú képzését. Sportolási lehetőségeket biztosítunk szépen karbantartott sportcentrumunkban, ahol füves focipálya, aszfalt borítású kosárlabda és teniszpálya valamint ikerpályás tekecsarnok áll az érdeklődők rendelkezésére.

A község vezetése megragad minden lehetőséget a fejlesztésre az emberek életmódjának javítására, a helyhez kötődés erősítésére.

Községünknek címere és zászlója van, az 1260- as években jegyzett első írásos emléktől indulva öleli fel a múlt fő jellemzőit.

Az itt élő ember vendégszerető, jó kedélyű, érdeklődik mások iránt, s tiszteli azokat.

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

Horváth Zoltán
polgármester