• .
  • .
  • .
Események
április  2021
H K S C P S V
   
  1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  
WPEC is proudly sponsored by
True Media Concepts

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 2011. évi Kötöttfogású Birkózó Diákolimpián két versenyző képviselte a Tófeji Kerámia SE birkózóit, melyet Szentesen rendeztek 3 szőnyegen a városi sportcsarnokban. A megmérettetésen 133 induló és 32 csapat vett részt.

Lakatos Márton az 50 kg-osok mezőnyében a 3. helyen végzett. Első mérkőzését orosházi ellenféllel vívta, akit a 2. menetben sikerült egy válldobás után két vállra fektetnie. Ezután következett az elődöntő, melyben 2 menetben pontozással alulmaradt monori ellenfelével szemben. Az első menet 1:1-re, a második 2:2-re végződött. A birkózás szabályai szerint az nyeri a menetet, aki az utolsó pontot szerezte. Ezt sajnos nem a tófeji versenyző tette meg, így következett a bronzmérkőzés, ahol egy bócsai birkózó várt Marcira. Bócsai ellenfelét  két menetben 3 pontos dobásokkal intézte el, ezzel a dobogó 3. fokára állhatott fel az országos megmérettetésen.


76 kg-ban Paucsa Marcell minden ellenfelét legyőzve diákolimpia bajnoki címet szerzett. Az első körben egy nagyszénási versenyző próbálta az útját állni, de a második menetben az egész nap folyamán remekül birkózó tófeji reménység tus győzelmet aratott. Az elődöntőben sem tett másként, csak most soltvadkerti riválisát már az első menetben betusolta. Következett a döntő azzal a szegedi ellenféllel szemben, akit még soha nem sikerült legyőznie. A finálé első menetét ő, a másodikat a szegedi birkózó nyerte. A  harmadik, egyben döntő menet 0:0-ra végződött, így korongfeldobás következett. Marci került le, ellenfelének 30 másodperc állt rendelkezésére, hogy pontot szerezzen.  De a tófeji birkózó jól állta a sarat, az összes támadást kivédekezte, ezzel abszolválva a mérkőzést.  Így Marci nyakába került a diákolimpiai aranyérem.

A tófejiek diákolimpián érmet nyert sportolói és edzôjük (balról): Lakatos Márton, Szanati József, Paucsa Marcell – Fotó. Katona Tibor

Itt lehet hozzászólni !

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni.